Gemlik'te MOBESE’ler Ceza Kesecek

Gemlik ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından takibi yapılan ilçe genelinde ki MOBESE kameraları ilçe genelinde trafik kurallarına uymayan araçlara elektronik ortamda ceza yazacak.

 İlçe genelinde sisteme uygun hale gelen tüm MOBESE kameraları araç sürücülerinin trafik kurallarına uymamaları halinde, çektikleri görüntüler ile plakaya ceza yazacak. Alınan bilgiye  göre, MOBESE kameralar ile park yasağı olan yerlere, yaya geçitlerine, otobüs duraklarına, özürlüler park yerlerine park eden araç sürücüleri ile kural ihlali yapan, trafik işaret ve levhalarına uymayan araçlar görüntülü olarak tespit ediliyor.
Yanlış park yapan, trafik kurallarını ihlal eden, trafik işaret ve levhalarına uymayanların araçların plakalarını tespit eden MOBESE sistemi  araç sahibinin evine, ihlali gösteren fotoğraf ile elektronik trafik para cezası tutanağını birlikte göndermeye başlandı.
İlçe Trafik Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, araç sürücülerinin mağdur olmamaları için trafik kurallarına, işaret ile levhalara uymaları istendi. Yapılan açıklamada, okullar açıldıktan sonra, okul servis araçları trafik ekiplerince sıkı denetime başlandı. 
Okul servis araçlarında eksiği görülen araçlar ile sürücülerine görevliler tarafından para cezası tutanağı düzenleniyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top